Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل مذهبی گفت: امام حسن عسگری علیه السلام با شرایط مختلف و گوناگون رو به رو بوده است و تهدیدات را برای شیعیان به فرصت تبدیل کرده است و این مسئله درسی برای همه ما است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام و المسلمین سید محمد رضا غیاثی کرمانی در گفتگو با راه آرمان؛ ضمن تبریک ولادت امام حسن عسگری علیه السلام گفت: امام یازدهم دومین امامی بودند که از نظر سن و سال از دیگر امامان در سن جوانی به شهادت رسیدند؛ امام جواد علیه السلام اولین امام بودند که در سن 25 سالگی و امام حسن عسگری در سن 28 سالگی به شهادت رسیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: امام حسن عسگری علیه السلام در عمر کوتاه خود مسئولیت ها و نقش های بزرگی را به عهده داشتند و با توجه به همان مسئولیت ها جهان اسلام و تشیع را کامیاب کردند.

این کارشناس مسائل مذهبی با تأکید بر اینکه  مسئولیت های امام حسن عسگری علیه السلام از دیگر امامان به تناسب روزگارشان خطیرتر بود، ابراز کرد: این امام همام باید با دشمنان خطرناکی همچون خلفای عباسی مواجه می شدند که می بایست آنان را از شر شیعیان کم کنند.

حجت الاسلام و المسلمین غیاثی کرمانی افزود: همچنین امام حسن عسگری علیه السلام باید با دشمن درونی، برادر خود جعفر کذاب که از اهل بیت سر در آورده و در صدد انحراف خط امامت بود، مقابله کند؛ چرا که برادر امام ادعای امامت داشت در حالی که عنصری ناصالح و پلید بود.

وی بیان کرد: دشمن هم برای روی کار آمدن جعفر کذاب تلاش بسیار زیادی می کرد و مایل بود که با روی کار آمدن او خط امامت منحرف شود تا با آسودگی بتوانند شیعیان را ساکت کنند؛ اما امام حسن عسگری علیه السلام با این فتنه درونی هم مبارزه کرد و سرافراز از این صحنه بیرون آمدند.

این کارشناس مسائل مذهبی اظهار کرد: این اقدام امام حسن عسگری نشان داد که امامت ایشان به مانند امامت تمامی امامان معصومانه است و جعفر کذاب علی رغم پشتیبانی هایی که از سوی خلفا صورت می گرفت نتوانست کاری انجام دهد.

حجت الاسلام و المسلمین غیاثی کرمانی فراهم کردن زمینه غیبت امام مهدی(عج) را از جمله دیگر اقدامات و مسئولیت های امام حسن عسگری دانست و گفت: چنانچه امام مهدی (عج) به ناگهان غیبت می کردند، جامعه تحمل این مسئله را نداشت و دچار خلاء می شد؛ بنابراین امام حسن عسگری علیه السلام جامعه را به اشکال گوناگون برای غیبت آماده می کردند.

وی عنوان کرد: یکی از اقدامات این بود که با مردم ارتباط حضوری را کم رنگ می کردند و چنانچه کسی به ایشان مراجعه می کرد؛ گاهی به نمایندگانشان می گفتند که با مراجعین تماس بگیرند و گاه از پشت پرده به آنان پاسخ می دادند؛ بر همین اساس به اشکال مختلف جامعه را آماده می کردند.

این کارشناس مسائل مذهبی ابراز کد: مسئولیت دیگر امام حسن عسگری علیه السلام حفظ امام مهدی(عج) از خطر بود؛ چرا که دشمن می دانست آخرین حجت خدا امام زمان(عج) است و به همین منظور برای نابودی ایشان بسیار تلاش می کردند.

حجت الاسلام و المسلمین غیاثی کرمانی با تأکید بر اینکه مسئولیت سنگین امام حسن عسگری علیه السلام مبارزه با انحرافات فکری و عقیدتی بود، تصریح کرد: نمونه روشن این مبارزات، مبارزه ایشان با فیلسوف عراقی بود که کتابی تحت عنوان تنقضات قرآن نوشته بود.

وی ادامه داد: روزی امام حسن عسگری علیه السلام به شاگرادنشان فرمودند آیا کسی نیست که با این فرد عراقی صحبت و او را متقاعد کند که این کتاب را به بازار عرضه نکند؛ شاگردانشان پاسخ دادند این فرد شخصیت بزرگ علمی است و ما نمی توانیم پاسخ او را بدهیم.

این کارشناس مسائل مذهبی افزود: امام حسن عسگری علیه السلام رو به یکی از شاگرانشان فرمودند اگر من به تو چیزی بگویم و تو را راهنمائی کنم با او صحبت می کنی؛ شاگرد پاسخ دادند بله؛ امام فرمودند با او انس بگیر و از او سوال کند و بگو شما تناقضات قرآن را نوشته اید، آیا امکان ندارد که فردی حرفی زده باشد و منظور او غیر از آن چیزی باشد که از آن برداشت می کنی.

حجت الاسلام و المسلمین غیاثی کرمانی اظهار کرد: شاگرد امام حسن عسگری علیه السلام با فیلسوف عراقی صحبت می کند و او را متقاعد می کند که در قرآن تناقض وجود ندارد و فیلسوف عراقی متقاعد شد و نگذاشت کتابش به فروش برسد؛ او از شاگرد امام سوال کرد سخنانی که گفته شد از چه کسی است و او گفت از امام حسن عسگری علیه السلام، فیلسوف عراقی گفت می دانستم این سخنان از یک انسان بزرگ است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: امام حسن عسگری علیه السلام با شرایط مختلف و گوناگون رو به رو بوده است و تهدیدات را برای شیعیان به فرصت تبدیل کرده است و این مسئله درسی برای همه ما است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۴۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق(ع) چگونه جان امام بعد از خود را محافظت کردند؟

به گزارش خبرنگار جماران، بیست و پنجم شوال سال 148 قمری مصادف است با سالروز شهادت امام صادق علیه السلام، رئیس مکتب شیعه. دوران 34 ساله امامت آن حضرت مصادف بود با پایان عصر امویان و آغاز عباسیان. هر چند که این تغییر سلسله به لحاظ فعالیت های علمی شرایط خوبی را برای امام صادق علیه السلام فراهم آورده بود تا جایی که ایشان شاگردان بسیاری را تربیت کردند اما به لحاظ سیاسی در شرایطی می زیستند که حتی نمی توانستند وصی و امام بعد از خود را معرفی کنند از این رو با سیاست مدبرانه خود به گونه ای وصیت کردند تا جان وصی حقیقی خود (امام کاظم علیه السلام) را از خطر گزند منصور دوانیقی حفظ کنند، در این رابطه نظر شما را به حدیث زیر جلب می کنیم:

 

ابو ایوب نحوی می گوید: منصور در نیمه های شب مرا طلبید، به نزدش رفتم، دیدم روی کرسی (صندلی) نشسته و شمعی در برابرش است و نامه ای در دست دارد وقتی که بر او سلام کردم، نامه را به طرف من انداخت و گریه می کرد به من گفت: این نامه محمد بن سلیمان (والی مدینه) است که در آن خبر داده جعفر بن محمد علیهما السلام وفات کرده آنگاه سه بار گفت: انا لله و انا الیه راجعون. در کجا مانند جعفر (امام جعفر صادق علیه السلام) یافت می شود؟ سپس به من گفت: بنویس:

من آغاز نامه را نوشتم، گفت: (برای محمد بن سلیمان) بنویس، اگر او (امام صادق) به شخص معینی وصیت کرده است، او را احضار کن و گردنش را بزن.

(نامه را نوشتم و به سوی مدینه فرستاده شد.)

پاسخ نامه آمد و در آن نوشته شده بود: جعفر بن محمد علیهما السلام به پنج نفر وصیت کرده است که عبارتند از:

منصور دوانیقی 2. محمد بن سلیمان (والی مدینه) 3. عبدالله (یکی از پسرانش) 4. حمیده (مادر امام کاظم) 5. موسی علیه السلام (1)

در حقیقت وصی امام صادق علیه السلام همان موسی بن جعفر علیهما السلام بود ولی آن حضرت با این سیاست خواست جان وصی خود را حفظ کند. با توجه به اینکه عدم صلاحیت آن چهار نفر دیگر از نظر شیعیان روشن بود.

مطابق بعضی از روایات، منصور دوانیقی پس از دریافت جواب نامه گفت: مالی الی قتل هولاء سبیل من راهی به کشتن همه این پنج نفر ندارم.(2)

 

1. اصول کافی؛ ج 1، ص 310

2. اعلام الوری، ص 290

برشی از کتاب نگاهی بر زندگی امام صادق علیه السلام، ص 140-141

 

 

دیگر خبرها

  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • تکرار گناه فرصت‌ تعالی را از انسان می‌گیرد
  • دو توصیه کوتاه از امام صادق علیه‌السلام
  • آیین دمام‌ زنی به مناسبت شهادت امام صادق (ع) در بندرعباس
  • امام جعفر صادق(ع) بر اتحاد و وحدت امت اسلامی توصیه می‌کردند
  • گیلان در سوگ سالروز شهادت صادق آل عبا (ع)
  • گیلان در سوگ شهادت امام جعفر صادق علیه السلام
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)
  • امام صادق(ع) مرجع امت اسلامی است
  • امام صادق(ع) چگونه جان امام بعد از خود را محافظت کردند؟